top of page
  • Skribentens bildAdmin

22:a söndagen efter Trefaldighet

Uppdaterat: 8 nov. 2020

Ny inspelning


Predikan av bp em Lars Artman hos Sankt Markus Församling i LundTEMA

Frälsningen

Tredje årgångens läsningar


GAMMALT-ESTAMENTLIG LÄSNING

Jes 8:16-20

Bind ihop vittnesbördet och försegla undervisningen bland mina lärjungar. Jag vill vänta på HERREN, som döljer sitt ansikte för Jakobs hus, och hoppas på honom.

Se, jag och barnen som HERREN har givit mig är tecken och förebilder i Israel från HERREN Sebaot, som bor på Sions berg.

När de säger till er: "Fråga andebesvärjare och spåmän, dem som viskar och mumlar", så svara: "Skall inte ett folk fråga sin Gud? Skall man fråga de döda till råds för de levande?"

"Till Guds undervisning, till vittnesbördet!" Om de inte talar enligt detta ord finns ingen morgonrodnad för dem.


EPISTEL

Kol 2:12-14

Ni begravdes med honom genom dopet. I dopet blev ni också uppväckta med honom genom tron på Guds kraft, han som har uppväckt honom från de döda. Ni som var döda på grund av era överträdelser och er oomskurna natur, också er har han gjort levande med Kristus. Han har förlåtit oss alla överträdelser och strukit ut det skuldebrev som med sina krav vittnade mot oss. Det har han tagit bort genom att spika fast det på korset.


EVANGELIUM

Matt 16:1-4

Fariseerna och sadduceerna kom fram och ville snärja Jesus och begärde att han skulle visa dem ett tecken från himlen. Men han svarade dem: "På kvällen säger ni: Det blir vackert väder, för himlen är röd, och på morgonen: I dag blir det oväder, för himlen är röd och mulen. Himlens utseende förstår ni att tyda, men tidernas tecken kan ni inte tyda. Ett ont och trolöst släkte begär ett tecken, men det skall inte få något annat tecken än Jonas tecken." Och han lämnade dem och gick sin väg.


Lyssna på predikan här

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page