top of page
  • Skribentens bildAdmin

4 söndagen i påsktiden (Jubilate) - årgång 3

Uppdaterat: 30 apr. 2023 

Gudstjänsten, som leds av pastor loci Patrik Toräng, kommer att sändas live söndagen den 30 april 2023 kl 11:00. >> LIVE SÄNDNINGAR <<


TEMA

Vägen till livet

Tredje årgångens läsningar

GAMMALTESTAMENTLIG LÄSNING

2 Mos 13:20-22

20 De bröt upp från Suckot och slog läger i Etam vid utkanten av öknen. 21 Herrengick framför dem, om dagen i en molnpelare för att visa dem vägen och om natten i en eldpelare för att ge dem ljus. På så sätt kunde de vandra både dag och natt. 22 Molnpelaren upphörde inte att gå framför folket på dagen och inte heller eldpelaren på natten.


EPISTEL

1 Tess 5:9-11

9 Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus. 10 Han har dött för oss för att vi ska leva med honom, vare sig vi är vakna eller insomnade. 11 Uppmuntra därför varandra och uppbygg varandra, så som ni redan gör.


EVANGELIUM

Joh 13:31-35

Jesus är nu förhärligad

31 När Judas hade gått sade Jesus: "Nu är Människosonen förhärligad, och Gud är förhärligad i honom. 32 Och om Gud är förhärligad i honom ska Gud också förhärliga honom i sig själv, och han ska förhärliga honom snart.

33 Mina barn, ännu en kort tid är jag hos er. Ni kommer att söka mig, och som jag sade till judarna säger jag nu till er: Dit jag går kan ni inte komma. 34 Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra. 35 Om ni har kärlek till varandra ska alla förstå att ni är mina lärjungar."

Första årgångens läsningar

Andra årgångens läsningar

Psaltarpsalm
6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page