top of page
  • Skribentens bildAdmin

Fjärde söndag i advent - årgång 3

Uppdaterat: 18 dec. 2022


 

Gudstjänsten, som leds av distriktsledare VDM Andreas Karlgren, kommer att sändas live söndagen den 18 december 2022 kl 11:00.


TEMA

Herrens moder

Tredje årgångens läsningar

GAMMALTESTAMENTLIG LÄSNING

Jes 52:7-10

7 Hur ljuvliga är inte glädjebudbärarens steg när han kommer över bergen och förkunnar frid, bär fram goda nyheter och förkunnar frälsning och säger till Sion: "Din Gud är kung!" 8 Hör, dina väktare ropar med hög röst, de jublar tillsammans, för de ska med egna ögon få se Herren vända tillbaka till Sion. 9 Brist ut i jubel tillsammans, ni Jerusalems ruiner, för Herren tröstar sitt folk, han återlöser Jerusalem. 10 Herren visar sin heliga arm inför alla folkens ögon, alla jordens ändar ska se vår Guds frälsning.

EPISTEL

2 Kor 1:20-22

20 Alla Guds löften har i honom fått sitt ja. Därför får de också genom honom sitt Amen, för att Gud ska bli ärad genom oss. 21 Det är Gud som befäster oss och er i Kristus och som har smort oss. 22 Han har även satt sitt sigill på oss och gett oss Anden som en garant i våra hjärtan.


EVANGELIUM

Luk 1:39-45

Maria och Elisabet

39 Vid den tiden bröt Maria upp och skyndade till en stad i Juda bergsbygd. 40 Där gick hon in i Sakarias hus och hälsade på Elisabet.

41 När Elisabet hörde Marias hälsning, spratt barnet till i hennes moderliv. Hon blev uppfylld av den helige Ande 42 och ropade med hög röst: "Välsignad är du bland kvinnor, och välsignad är din livsfrukt! 43 Men varför händer detta mig, att min Herres mor kommer till mig? 44 När ljudet av din hälsning nådde mina öron spratt barnet till i mig av glädje. 45 Och salig är du som trodde, för det som Herren har sagt dig kommer att gå i uppfyllelse."

Första årgångens läsningar

Andra årgångens läsningar

Psaltarpsalm7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page