top of page
  • Skribentens bildAdmin

Heliga Trefaldighets dag - årgång 1

 

Högmässan, som leds av distriktsledare VDM Andreas Karlgren, kommer att sändas live söndagen den 26 maj 2024 kl 11:00. >> Live sändningar <<


TEMA

Fadern, Sonen och Anden

Första årgångens läsningar

GAMMALTESTAMENTLIG LÄSNING 5 Mos 4:32-34, 39-40 Herren är Gud

32 Fråga tider som varit, tider som varit före dig, från den dag då Gud skapade människor på jorden, fråga från himlens ena ände till den andra: Har det någonsin hänt något så stort som detta, eller har man hört talas om något som liknar det? 33 Har något folk hört Guds röst tala ur elden, så som du har hört, och överlevt? 34 Eller har någon gud försökt att gå och ta ett folk åt sig ur ett annat folk, genom prövningar, tecken och under, genom krig, genom stark hand och uträckt arm och genom stora och fruktansvärda gärningar, allt detta som Herren er Gud har gjort med er i Egypten inför dina ögon?

EPISTEL Apg 2:24-35

24 Men Gud har uppväckt honom och löst honom ur dödens vånda, eftersom det inte var möjligt för döden att behålla honom. 25 David säger om honom:


Jag har alltid Herren för ögonen.

Han är vid min högra sida

för att jag inte ska vackla.

26 Därför gläds mitt hjärta

och jublar min tunga.

Även min kropp

får vila i trygghet

27 att du inte lämnar min själ åt dödsriket

eller låter din Helige se förgängelsen.

28 Du har visat mig livets vägar,

du ska mätta mig med glädje

inför ditt ansikte.


29 Bröder, jag kan öppet säga er att vår stamfar David är både död och begraven. Hans grav finns här hos oss än i dag. 30 Men han var profet och visste att Gud med ed hade lovat att sätta en av hans ättlingar på hans tron. 31 I förväg såg han Messias uppståndelse och sade: Han ska inte lämnas åt dödsriket, och hans kropp ska inte se förgängelsen.


32 Denne Jesus har Gud uppväckt, och vi är alla vittnen till det. 33 Han har blivit upphöjd till Guds högra sida och fått den utlovade helige Ande av Fadern, och han har utgjutit det som ni ser och hör. 34 David har ju inte stigit upp till himlen, men han säger:


Herren sade till min Herre:

Sätt dig på min högra sida

35 tills jag lagt dina fiender

som en pall under dina fötter.


EVANGELIUM Matt 11:25-30 Jesus är Guds vishet


25 Vid den tiden sade Jesus: "Jag prisar dig Far, himlens och jordens Herre, för att du har dolt detta för de visa och kloka och uppenbarat det för de små. 26 Ja, Far, så var din goda vilja. 27 Allt har min Far överlämnat till mig. Och ingen känner Sonen utom Fadern, inte heller känner någon Fadern utom Sonen och den som Sonen vill uppenbara honom för.


28 Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila. 29 Ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då ska ni finna ro för era själar, 30 för mitt ok är milt och min börda är lätt."

Andra årgångens läsningar

Tredje årgångens läsningar

Psaltarpsalm
1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page