top of page
  • Skribentens bildAdmin

Sextonde söndagen efter trefaldighet - årgång 3


 

Gudstjänsten, som leds av distriktsledare VDM Andreas Karlgren kommer att sändas live söndagen den 24 september 2023 kl 11:00. >> LIVE SÄNDNINGAR <<


TEMA

Döden och Livet

Tredje årgångens läsningar

GAMMALTESTAMENTLIG LÄSNING

Jes 51:12-16

17 Se, den bittra plågan blev till nytta för mig. I din kärlek räddade du min själ från förintelsens grop, för du har kastat alla mina synder bakom din rygg. 18 Dödsriket tackar dig inte, döden prisar dig inte. De som far ner i graven hoppas inte på din trofasthet. 19 Den som lever, den som lever tackar dig, så som jag gör i dag. En far gör din trofasthet känd för barnen. 20 Herren ska frälsa mig, och vi ska spela mina sånger i alla våra livsdagar i Herrens hus.

EPISTEL

Fil 1:20-26

20 Det är min längtan och mitt hopp att jag inte på något sätt ska stå där med skam, utan att Kristus nu som alltid ska bli frimodigt förhärligad i min kropp, vare sig jag lever eller dör. 21 För mig är livet Kristus och döden en vinst.

22 Men om livet här i kroppen innebär att mitt arbete bär frukt, då vet jag inte vad jag ska välja. 23 Jag dras åt båda håll. Jag har en längtan att bryta upp och vara hos Kristus, det vore mycket bättre. 24 Men för er skull är det mer nödvändigt att jag får leva kvar här i kroppen. 25 Det är jag övertygad om, och jag vet att jag ska få leva och vara kvar hos er alla och hjälpa er till framsteg och glädje i tron. 26 När jag är tillbaka hos er igen får ni ännu större anledning till glädje[a] i Kristus Jesus för min skull.


EVANGELIUM

Matt 9:18-26

Jesus uppväcker Jairus dotter


18 Medan Jesus talade till dem, kom en synagogföreståndare och föll ner för honom och sade: "Min dotter har just dött. Men kom och lägg din hand på henne, så får hon liv igen." 19 Då reste sig Jesus och följde med honom, tillsammans med sina lärjungar.


20 Plötsligt kom en kvinna som hade haft blödningar i tolv år. Hon närmade sig Jesus bakifrån och rörde vid hörntofsen på hans mantel, 21 för hon tänkte: "Om jag så bara får röra vid hans mantel blir jag frisk." 22 Jesus vände sig om och såg henne, och han sade: "Var lugn, min dotter. Din tro har frälst dig." Och från den stunden var kvinnan frisk.


23 När Jesus kom fram till synagogföreståndarens hus och såg flöjtblåsarna och den upprörda folkskaran, 24 sade han: "Gå härifrån! Flickan är inte död. Hon sover." Då hånskrattade de åt honom. 25 Men när folket hade skickats ut gick han in och tog flickans hand, och hon reste sig. 26 Och ryktet om detta gick ut i hela det området.

Första årgångens läsningar

Andra årgångens läsningar

Psaltarpsalm
6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page