top of page
  • Skribentens bildAdmin

Tjugonde söndagen efter trefaldighet - årgång 3

Uppdaterat: 11 nov. 2023


 

Gudstjänsten, som leds av biskop em. Lars Artman, kommer att sändas live söndagen den 22 oktober 2023 kl 11:00. >> LIVE SÄNDNINGAR <<


TEMA

Våra hem

Tredje årgångens läsningar

GAMMALTESTAMENTLIG LÄSNING

1 Mos 18:1-8

Herren besöker Abraham

1 Herren uppenbarade sig för Abraham vid Mamres terebintlund, där han satt vid tältöppningen när dagen var som hetast. 2 Han såg upp, och se, tre män stod framför honom. När han fick syn på dem, skyndade han ut från tältöppningen för att möta dem. Han bugade sig till jorden 3 och sade: ”Herre, om jag har funnit nåd för dina ögon så gå inte förbi din tjänare. 4 Låt mig hämta lite vatten så att ni kan tvätta era fötter och vila er under trädet. 5 Jag ska också hämta lite bröd så att ni kan styrka er innan ni går vidare, när ni nu har vägen förbi er tjänare.” De sade: ”Ja, gör som du sagt.”

6 Abraham skyndade sig in i tältet till Sara och sade: ”Skynda dig, ta tre sea-mått fint mjöl! Knåda det och baka brödkakor.” 7 Själv sprang Abraham bort till boskapen och tog en späd och fin ungkalv och gav den åt sin tjänare, som skyndade sig att laga till den. 8 Sedan tog han gräddmjölk, sötmjölk och kalven han låtit laga till och satte fram det åt dem. Och han stod hos dem under trädet medan de åt.


EPISTEL

Hebr 13:2-3

2 Glöm inte att visa gästfrihet, för genom gästfrihet har några fått änglar till gäster utan att veta om det. 3 Tänk på dem som sitter i fängelse som om ni var deras medfångar, och på dem som blir misshandlade som om det gällde er egen kropp.


EVANGELIUM

Matt 12:46-50

Jesu familj

46 Medan Jesus ännu talade till folket, stod hans mor och hans bröder utanför och ville tala med honom. 47 Någon sade till honom: "Din mor och dina bröder står här utanför och vill tala med dig." 48 Han svarade: "Vem är min mor? Och vilka är mina bröder?" 49 Han räckte ut handen mot sina lärjungar och sade: "Här är min mor och mina bröder. 50 Den som gör min himmelske Fars vilja är min bror och min syster och min mor."


Första årgångens läsningar

Andra årgångens läsningar

Psaltarpsalm
5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page