top of page
  • Skribentens bildAdmin

Söndagen efter alla Helgons dag - årgång 3


 

Högmässa, som leds av distriktsledare VDM Adreas Karlgren, kommer att sändas live söndagen den 5 november 2023 kl 11:00.


TEMA

Vårt eviga hopp

Tredje årgångens läsningar

GAMMALTESTAMENTLIG LÄSNING

Jos 1:10-11

Josua ger befallningar till folket

10 Josua befallde folkets förmän och sade: 11 ”Gå igenom lägret och säg till folket: Gör i ordning färdkost åt er. För om tre dagar ska ni gå över Jordan för att komma in i och inta det land som Herren er Gud har gett er till besittning.”

EPISTEL

Hebr 11:13-16

13 I tron dog alla dessa utan att ha fått det som var utlovat. Men de hade sett det i fjärran, hälsat det och bekänt sig vara gäster och främlingar på jorden. 14 De som säger så visar att de söker ett hemland. 15 Hade de tänkt på det land som de lämnat, så hade de haft tillfälle att vända tillbaka dit. 16 Men nu längtade de till ett bättre land, det himmelska. Därför skäms inte Gud för att kallas deras Gud, för han har förberett en stad åt dem.


EVANGELIUM

Luk 20:37-38

37 Men att de döda uppstår, det har också Mose visat vid stället om törnbusken, när han kallar Herren Abrahams Gud och Isaks Gud och Jakobs Gud. 38 Han är inte de dödas Gud utan de levandes. För honom är alla levande."


Första årgångens läsningar

Andra årgångens läsningar

Psaltarpsalm7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page